Gevangenis in Gullegem

15 augustus 2018

Een privé gevangenis in Gullegem?

Deze privé gevangenis in Gullegem is de tweede in België. Tegen oktober 2018 komt er in België een nieuwe gevangenis bij. Voor de bouw ervan doet de overheid een beroep op de bedrijfswereld. Deze keer koos de overheid voor Christophe Van Den Berghe van Yeti!

Een kleinschalige gevangenis worden die aanvulling zal bieden aan de grotere gevangenissen van Gent en Brugge. De gevangenis zal gebouwd worden in het complex van de voormalige schaatsbaan Finlandia te Gullegem. De schaatsbaan heeft ondertussen zijn deuren gesloten. Het is een gevangenis die vooral gebruikt zal worden voor de re-integratie van de gevangenen in onze maatschappij.

Stel je voor, rond deze tijd volgend jaar zijn de gedetineerden in Gullegem aan het genieten van de zon. Tijdens de wandeling proberen een tiental veroordeelden een nieuw intelligent balspel uit, anderen zijn dan weer bezig met een aantal Braintrainers. Door de luidsprekers van de gevangenisradio galmt een verzoeknummer: Beat the bars.

Elke dag staan de gedetineerden op om 7.10 uur. Vanaf 8 uur ’s morgens volgen ze een opleiding: metsen, lassen, timmerwerk, taalopleiding of computerles. Niet meedoen aan de activiteiten overdag is geen optie. Om 9 uur ’s avonds gaat het licht uit in hun cel.

De gevangenis in Gullegem zal volledig gerund worden door een bewakingsbedrijf.
Volgens het contract moeten ze de gedetineerden 32,5 uur per week opleidingen aanbieden. Voor elke gedetineerde worden twee personeelsleden in dienst genomen. Bewakers, begeleiders, therapeuten en trainers. Dit moet voor veel extra werkgelegenheid zorgen in Gullegem en omstreken.

Een privé gevangenis in Gullegem?

Een privé gevangenis in Gullegem? Deze privé gevangenis in Gullegem is de tweede in België. Tegen oktober 2018 komt er in België een nieuwe gevangenis bij. Voor de bouw ervan doet de overheid een beroep op de bedrijfswereld. Deze keer koos de overheid voor een samenwerking met Christophe Van Den Berghe van Yeti en Marc Garreyn van Finlandia Gullegem. Het moet een kleinschalige gevangenis worden die aanvulling zal bieden aan de grotere gevangenissen van Gent en Brugge. De gevangenis zal gebouwd worden in het complex van de schaatsbaan Finlandia te Gullegem. De schaatsbaan blijft bestaan en zal in de wintermaanden extra ontspanning bieden voor de gedetineerden. Het is een gevangenis die vooral gebruikt zal worden voor de re-integratie van de gevangenen in onze maatschappij. Stel je voor, rond deze tijd volgend jaar zijn de gedetineerden in Gullegem aan het genieten van de zon. Tijdens de wandeling proberen een tiental veroordeelden een nieuw intelligent balspel uit, anderen zijn dan weer bezig met een aantal Braintrainers. Door de luidsprekers van de gevangenisradio galmt een verzoeknummer: Beat the bars. Elke dag staan de gedetineerden op om 7.10 uur. Vanaf 8 uur ’s morgens volgen ze een opleiding: metsen, lassen, timmerwerk, taalopleiding of computerles. Niet meedoen aan de activiteiten overdag is geen optie. Om 9 uur ’s avonds gaat het licht uit in hun cel. Om het open karakter te benadrukken zal de gevangenis geïntegreerd worden in de ontspannen sfeer van de ijspiste. Geen metershoge muren, maar grote raampartijen die uitkijken over de ijspiste van Finlandia. De gevangenis in Gullegem zal volledig gerund worden door een bewakingsbedrijf.Volgens het contract moeten ze de gedetineerden 32,5 uur per week opleidingen aanbieden. Voor elke gedetineerde worden twee personeelsleden in dienst genomen. Bewakers, begeleiders, therapeuten en trainers. Dit moet voor veel extra werkgelegenheid zorgen in Gullegem en omstreken.

Geplaatst door Gevangenis Gullegem op Dinsdag 14 augustus 2018

 

YETI GULLEGEM – DRIEMASTEN 39 – 8560 GULLEGEM

Tel. 056 41 00 11 – contact@yeti-gullegem.be

VOLG ONS

We zijn DE locatie bij uitstek voor indoor plezier voor jong en oud. Schooluitstappen, Teambuildings, Vriendenuitjes, vrijgezellenfeestjes, ... kortom THE PLACE TO BE

SCHRIJF NU IN!

Mis onze aanbiedingen, acties en evenementen niet! Schrijf je in voor onze nieuwsbriefVOLG ONS

We zijn DE locatie bij uitstek voor indoor plezier voor jong en oud.
Schooluitstappen, Teambuildings, Vriendenuitjes, vrijgezellenfeestjes, ...
kortom THE PLACE TO BE

© Copyrights Yeti-Gullegem | Alle Rechten Voorbehouden | Lees hier ons Privacy -en Cookiebeleid | Maintained by WijMakenJouwWebsite WijMakenJouwWebsite